27.06.2013 13:00

Jaký vybrat prací prostředek

Na bílé prádlo

Už víte, že bílé se pere zvlášt, mám vyzkoušený Denkmit z DM (vyhrál i v Dtestu). Skvělě odstraňuje skvrny a rozzáří bílou. V žádném případě nepoužívejte na bílé prádlo tekuté prací prostředky, tekutý prostředek není nikdy tak účinný a nevypere tak dobře!

 

 

Barevné/tmavé prádlo

Nevypírá barvy ale oživuje je, také dobře odstraňuje skvrny. Denkmit Color z DM. Jinak všechny ostatní prací prášky s označením Color, nejlépe práškové, tekuté moc nevyperou.

 

 

 

Jemné prádlo/vlna

Choulostivé prádlo, vlněné a prádlo určené pro ruční praní vyžaduje speciální prací prostředek. Mám vyzkoušený Perwool balsam magic. Naopak je zase tekutý a šetrný k vláknu. 

 

 

Pomocník na skvrny

Na hodně odolné skvrny používám Ariel profesional, před praním naliju na skvrnu a nechám asi 15 minut působit, pokud ale lijete odstraňovač přímo do bubnu jak je v reklamě, nemá to žádnou účinnost (a navíc s tím naprosto plýtváte). Podle mě ale má význam, když už si kupovat odstraňovač skvrn tak jedině tekutý a lít ho přímo na skvrny, třeba takový Vanish který přisypete k pracímu prášku je naprosto k ničemu, nezaznamenala jsem žádný rozdím ve výsledku praní!

 

 

Aviváže

Jsou podle mě naprosto zbytečné, prádlo voní jen po vyprání práškem, měkčí mě taky nepřipadá, zbytečně zatěžujete odpadní vody, zatěžujete přírodu (další obaly atd.), navíc se to usazuje na prádle a z toho jsou další alergické reakce a ještě vyžírá vám to peněženku! Když prádlo ošetříte aviváží saje potom méně vody, třeba pro ručníky je to katastrofa.

 

 

Škroby

Podle mě další zbytečná věc, co zvyšuje náklady na praní. A panebože! kdy někoho napadlo škrobit ložní prádlo a ručníky? Za tohle bych vraždila! Jestli škrobit, tak maximálně záclony.

 

 

Prací tablety a kapsle

Nedopuručuji, reklama se chvástá jak je jednouduché je používat, kapsli nebo tabletu jen hodíte do bubnu a naplníte pračku prádlem. Ale má spoustu nevýhod, v první řadě vás praní vyjde dráž než s klasickým práškem, nemůžete si odměřit dávku pro menší množství prádla, nebo naopak dávku zase zvýšit pro více zašpiněné. 

 

 

Prací gel pro praní sportovního prádla

Speciální prací prostředek pro milovníky sportu, vhodné pro sportovní prádlo s funkčními vlastnosti, nepromokavost, ochrana proti větru, udržování teploty těla atd. Také pro zimní bundy s označením outdoor. Tyto speciální prostředky obnoví původní vlastnosti oděvů.

—————

Zpět


Kontakt

dokonalé praní